ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГАвтоматизація складів: переваги та технології, які ви не можете не використовувати

Автоматизація складів: переваги та технології, які ви не можете не використовувати

Оскільки технології продовжують проникати в усі сфери бізнесу і безпосередньо впливати на ефективність ланцюжків поставок, все більше і більше складських завдань стають автоматизованими

Оскільки технології продовжують проникати в усі сфери бізнесу і безпосередньо впливати на ефективність ланцюжків поставок, все більше і більше складських завдань стають автоматизованими. З кожним роком людські ресурси зменшуються, оскільки автоматизовані складські системи повністю опановують цією галуззю.

Що таке автоматизація складу?

Програма для автоматизації складу передбачає використання технології для виконання максимального можливого кількості складських завдань. Замість того, щоб призначати схильних до помилок людей для вилучення, сортування і відвантаження товарів, склади впроваджують технології, щоб підвищити ефективність роботи і якість її виконання. Про те, як працює система управління логістикою складу, а також про особливості і деталі її використання можна дізнатися на сайті https://quantum-int.com/uk/qguar-wms-sistema-upravleniya-skladom/ компанії Квантум. Тут же ви можете купити WMS систему, проконсультуватися з менеджерами, а також задати ваші профільні питання.

Незважаючи на те, що людям як і раніше необхідно стежити за деякими складськими завданнями, більшість з них вже делеговано машинам, які працюють швидше, довше і створюють менше помилок.

Багато найбільші в світі рітейлери, такі як Amazon, Nike, Walmart і Coca Cola, проводять величезні операції по автоматизації роботи складу. Наприклад, у Nike є європейський склад «Distribuzione», який оснащений 280-метровим автоматизованим конвеєром, який обробляє 43 мільйони одиниць товару в рік. Інтернет-магазин Zappos також має один з найефективніших автоматизованих складів в світі. Компанія використовує роботів, щоб знайти і доставити товари з усього складу своїм співробітникам для упаковки.

Автоматизація складів

Переваги автоматизації складів

А зараз ми розглянемо переваги, які надасть автоматизаця складів для вашого бізнесу.

  • Збільшення швидкості

    Ми вже торкнулися одного з головних переваг автоматизації складу - швидкості. Незалежно від того, наскільки добре людина знає склад, він все одно не може перевершити спеціалізовані програми для складу, які миттєво визначають місце розташування необхідних товарів. Ці системи також можуть знайти оптимальний маршрут для їх збору, максимізуючи продуктивність під час процесу пошуку продукту.

  • Зниження вартості

    Зниження витрат є ще одним величезним перевагою автоматизованого управління складами. Хоча початкові витрати на впровадження систем зовсім не дешеві, в кінцевому підсумку вони повністю окупаються. Використання технологій автоматизації стає набагато дешевше, ніж оплата ручної праці в довгостроковій перспективі.

  • Максимізація простору

    Це перевага, яку люди не завжди прирівнюють до автоматизації складу. Насправді - це одне з найбільших її достоїнств. Простір - це обмежений ресурс, особливо в складських і розподільних приміщеннях, які заповнені всілякими товарами.

Більшість систем автоматизації складу оснащені роботами або іншими машинами, які здійснюють пошук і зберігання продукції. Це усуває необхідність в широких проходах, які можуть вмістити громіздкі піддони і домкрати з широким радіусом повороту. Замість цього автоматизовані склади оснащені спеціальними рухомими полками, за якими роботи можуть переміщатися, як товари на піддоні.

 
Коментарі (0)