ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняАзаров назвав ціну сланцевого газу «від Shell»

Азаров назвав ціну сланцевого газу «від Shell»

За словами Прем'єр-міністра , вартість сланцевого газу українського видобутку не перевищить 130 дол. за тис. кубометрів.

Вартість сланцевого газу українського видобутку складе 120-130 дол за тис. куб. м.

Про це завив прем'єр -міністр України Микола Азаров в ефірі «Шустер Live» на телеканалі «Інтер».
 
«Зараз ми закуповуємо газ у Росії за 530 дол. Такої ціни у світі немає... А вартість сланцевого газу, який ми будемо добувати... з усіма витратами складе 120-130 дол.», - сказав глава уряду.
 
Він також додав, що видобуток сланцевого газу в Україні почнеться у 2015 р. «Ми розраховуємо, що вже з 2015 року... Чому з 2015? Тому що потрібно провести колосальну роботу з оцінки запасів, потрібно підготуватися, прорахувати логістику, куди цей газ поставляти. Всю цю робота буде протягом 2014 проведено, а з 2015 року почнеться видобуток газу», - сказав прем'єр.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна», 12 вересня між урядом України та компанією Royal Dutch Shell було підписано операційну угоду, яка фактично дозволяє почати роботу на Юзівському родовищі газу, тобто видобуток сланцевого газу.
 
За базовим сценарієм, Україна зможе видобувати на Юзівській і Олеській площах (на другій видобуток намір здійснювати Chevron) 15 млрд куб. м газу на рік. А оптимістичний сценарій передбачає видобуток в пікові роки близько 50 млрд куб. м газу.
 
 
Коментарі (0)