ГоловнаНовини ЖКГПолітикаАзаров не готовий погодитись на дешевий газ

Азаров не готовий погодитись на дешевий газ

Приєднання України до Митного союзу надасть можливість знизити ціну на російський газ до 160 дол за 1 тис. куб м, заявив прем'єр Микола Азаров

«Росія нам висуває умови: приєднуйтесь до Митного союзу і завтра у вас газ буде по 160 доларів», – розповів Микола Азаров під час спілкування з чиновниками у Одесі.

При цьому прем'єр наголосив, що приєднання до Митного союзу загалом відповідає національним інтересам України, оскільки близько 40% міжнародного товарообігу України припадає на країни, що входять до МС.

Але, з іншого боку, за словами прем'єра, 30% міжнародного товарообігу припадає на країни Євросоюзу і, відповідно, приєднання до зони вільної торгівлі з ЄС та політична асоціація з ЄС – це відповідає національним інтересам.

Посадовець також зазначив, що Україна не хоче обирати між Митним союзом і зоною вільної торгівлі з ЄС, а хоче працювати з усіма, зокрема і з країнами Азії.

Як відомо, за даними НАК «Нафтогаз України», в першому кварталі 2012 року ціна російського газу становила близько 416 дол за 1 тис. куб м, у другому – близько 425 дол за 1 тис. куб м, у третьому – близько  426 дол за 1 тис куб м.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко в середині вересня прогнозував ціну російського природного газу для держхолдингу на четвертий квартал у розмірі 432 дол за 1 тис куб м.

Джерело Інтерфакс 

 
Коментарі (0)