ГоловнаНовини ЖКГАзаров хоче, щоб легендарний столичний стадіон «Старт» отримав «друге життя»

Азаров хоче, щоб легендарний столичний стадіон «Старт» отримав «друге життя»

Прем’єр-міністр України Микола Азаров вважає, що столичний  стадіон «Старт» має бути реконструйований. Про це повідомляє прес-служба уряду. «Вигідно розташований поблизу центру столиці стадіон може стати, наприклад, базою дитячо-юнацького футболу», запропонував Азаров.  «Стадіон має залишитися і отр

Прем’єр-міністр України Микола Азаров вважає, що столичний  стадіон «Старт» має бути реконструйований.
Про це повідомляє прес-служба уряду.
«Вигідно розташований поблизу центру столиці стадіон може стати, наприклад, базою дитячо-юнацького футболу», запропонував Азаров.  
«Стадіон має залишитися і отримати «друге життя». Це важко зробити після продажу стадіону Фондом держмайна, але помилки можна і треба виправляти. Найближчим часом разом з київською владою ми розглянемо це питання, заявив Микола Азаров.
Він також підтримує громадську ініціативу у серпні 2012 року відзначити ювілей «Матчу смерті» саме на стадіоні «Старт». Тим більше, що це буде великий «футбольний рік» для України.
Нагадаємо, саме на цьому стадіоні у Києві в 1942 році відбувся легендарний «Матч смерті», під час якого київська футбольна команда розгромила збірну гітлерівського Люфтваффе.
Як нагадує «Українська правда. Київ», раніше комітет «Захистимо стадіон «Старт» заявив, що збирається домагатися скасування в судовому порядку рішення Київської міськради про виведення стадіону «Старт» із переліку спортивних парків.
У липні 2010 року стадіон «Старт»  був проданий Фондом держмайна ТОВ «Голден Хаус». Відповідно до умов договору купівлі-продажу, передбачається забудова території стадіону комерційною нерухомістю - житлом, офісами, торговим центром.
За інформацією «Української правди», компанія "Група розвиток", яка хоче забудовувати багатоповерхівками територію стадіону "Старт", контролюється сином прем'єр-міністра Миколи Азарова Олексієм.

 
Коментарі (0)