ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГB березні індексації пенсій може і не бути

B березні індексації пенсій може і не бути

Вже другий рік поспіль в березні в Україні відбувається індексація пенсій. Але, швидше за все, в найближчій виплати надбавку пенсіонери не відчують

Вже другий рік поспіль в березні в Україні відбувається індексація пенсій. Але, швидше за все, в найближчій виплати надбавку пенсіонери не відчують. Начальник Мелітопольського відділу обслуговування громадян Головного управління пенсійного фонду України в Запорізькій області Світлана Христова дала пояснення з цього приводу.

За її словами на даний момент березневу виплату готують без індексації. Справа в тому, що в законодавстві прописано, що індексація пенсій проводиться на підставі Постанови Кабміну. За словами Світлани Христової, в минулому році відповідну Постанову було винесено вчасно, тому прибавку пенсіонери отримали вже в березні:

-На мить 25 лютого Постанови Кабміну немає. Якщо вона з'явиться до кінця місяця, ми перерахуємо виплати буквально за одну ніч, програмне забезпечення це дозволяє. В такому випадку виплата пенсій буде йти за двома відомостями - на основний вид пенсії і на суму індексації тим, кому вона призначена. Але за інформацією на зараз, ми готуємо виплату пенсій без індексацій. Виплата пенсій проходить з 4 по 25 число кожного місяця, і зірвати її, ми не маємо право, - каже Світлана Володимирівна.

 

 
Коментарі (0)