ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГА.Бабак:«Всі українці в січні можуть залишитися без субсидій на ЖКП»

А.Бабак:«Всі українці в січні можуть залишитися без субсидій на ЖКП»

В уряді заявили, що відтепер система дотацій не буде працювати за принципом взаємозаліку з «Нафтогазом», тепер все буде прозоро, а гроші йтимуть на рахунку комунальних підприємств

Українці можуть в січні втратити право на субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Про це в ефірі телеканалу NEWSONE заявила народний депутат Олена Бабак.

"Всі українці чули від уряду, що починається процес монетизації субсидій на рівні комунальних підприємств з 1 січня. В уряді заявили, що відтепер система дотацій не буде працювати за принципом взаємозаліку з "Нафтогазом", тепер все буде прозоро, а гроші йтимуть на рахунку комунальних підприємств, якими вони самі розраховуватимуться за енергоносії. Уряд прийняв відповідну постанову ", - сказала вона.

Бабак зазначила, що разом постановою Кабміну Міністерство фінансів приймає 4 січня свій наказ №1, яким процес відкриття казначейських рахунків цих підприємств настільки забюрократизована, що тепер ніхто не може скористатися постановами уряду.

"За ОСББ взагалі забули в цьому наказі. Що сталося на сьогоднішній день? Фактично ні водоканали, теплоенерго, ОСББ, ЖЕКи, не можуть скористатися постановами Кабміну і наказами Мінфіну. Це абсолютний колапс. Уряд його терміново має вирішити. В середу (31 січня) потрібно внести зміни до постанови Кабміну, яким призначаються субсидії, і конче потрібне скасувати наказ Мінфіну. Це потрібно зробити, щоб люди і підприємства не втратили право на субсидії в січні ", - пояснила нардеп.

Ситуацію, що склалася вона пояснила на прикладі роботи ОСББ. Зокрема, через відсутність можливості розрахунку жителям багатоквартирних будинків будуть виставлені повні рахунки, навіть незважаючи на наявність у них субсидії.

За даними Numbeo - найбільшої в світі бази даних від жителів різних країн і міст - житель квартири площею 85 кв. м в Києві в середньому платить 2,5 тис. грн на місяць за комунальні послуги.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
03 Лютого 2018 p. 02:05
Останнє речення : "За даними Numbeo - найбільшої в світі бази даних від жителів різних країн і міст - житель квартири площею 85 кв. м в Києві в середньому платить 2,5 тис. грн на місяць за комунальні послуги." ---------------------------------------------------------------------------------------А якщо у квартирі не один, а декілька "жителів", скільки тоді вони платять?