ГоловнаНовини ЖКГЖитлоБагатодітні сім’ї у Вінниці зможуть самі побудувати житло

Багатодітні сім’ї у Вінниці зможуть самі побудувати житло

У Вінниці стартував процес видачі багатодітним сім’ям земельних ділянок. Цьогоріч шість десятків таких родин зможуть почати будівництво власного житла.

Цьогоріч шість десятків вінницьких багатодітних сімей отримають земельні ділянки для будівництва житла. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Вінницької міської ради.

«На черговій сесії міської ради 30 травня депутати ухвалили рішення, яке дало старт процесу видачі земельних ділянок багатодітним сім’ям. Це рішення є продовженням ініціативи міської влади щодо покращення умов проживання сімей, які перебувають на квартирній черзі» - йдеться у повідомленні.

А також зазначається, що земля для цих потреб виділена в кварталі, який обмежений вулицями Гонти та Північна. Загалом на цій території буде виділено 95 земельних ділянок приблизно по 8 соток.

«Дві третини від загальної кількості – це ділянки, які отримають вінницькі багатодітні родини. Решту ділянок отримають вінничани, які перебували у списку бажаючих отримати земельну ділянку або стояли на обліку у квартирній черзі, мають інші пільги, передбачені законом, та звертались із таким проханням на прийомах до керівників міста» - наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, допомогти людям із вирішенням житлових питань вінницька влада намагається різними шляхами. Зокрема, 5 років тому було ухвалено міську програму «Муніципальне житло м. Вінниці», за якою вінничани можуть придбати квартири за доступною ціною, яка є нижчою від вартості житла на комерційному ринку нерухомості.

 
Коментарі (0)