ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГБанки припинили видачу «теплих кредитів»

Банки припинили видачу «теплих кредитів»

Банки тимчасово призупинили видачу кредитів на встановлення котлів, що працюють на альтернативних видах палива. Держенергоефективності готує новий проект рішення уряду про виділення додаткових коштів на 2016 рік на відшкодування за кредитами на енергоефек

З 6 липня банками було призупинено видачу так званих «теплих» кредитів на придбання енергоефективних матеріалів та обладнання з 30-відсотковим розміром відшкодування. Причиною цьому послужило те, що державних коштів вистачило лише для виплати компенсацій за кредитами, виданими до 5 липня цього року.

Таку інформацію повідомила прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження.

«За попередніми розрахунками, наявного залишку коштів за напрямом «придбання енергоефективних матеріалів і обладнання з 30-відсотковим розміром відшкодування» вистачить для виплати компенсацій за кредитами, виданими до 5 липня цього року. У зв'язку з цим з 06.07.2016 року банками тимчасово припинена видача «теплих» кредитів лише за цим напрямом. В той же час інформуємо, що всі кредити, оформлені до 05.07.2016 року за цим напрямом, підлягають відшкодуванню з державного бюджету», - йдеться в повідомленні.

На даний момент було підготовлено  проект рішення уряду про виділення додаткових коштів на 2016 рік на відшкодування за кредитами на енергоефективні матеріали та обладнання. Проект перебуває на розгляді в Мінфіні та Мінекономрозвитку.

Варто зазначити, що з початку дії програми українці скористалися «теплими» кредитами на загальну суму близько 2,2 мільярда гривень.

У 2016 році за січень-травень Агентством вже відшкодовано за програмою 386 млн грн, з яких 368,98 млн грн компенсовано тим, хто оформив «теплі» кредити саме на енергоефективні матеріали та обладнання.

 

 
Коментарі (0)