ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПроцедуру з отримання дозволу на водокористування можуть спростити

Процедуру з отримання дозволу на водокористування можуть спростити

Депутатам запропонували спростити процедуру видачі дозволів на спеціальне водокористування. Прийняття законопроекту дозволить уникнути дублювання функцій і повноважень між різними органами державної влади.

Вчора у будівлі Верховної Ради було зареєстровано законопроект №3227 «Про внесення змін до Водного кодексу України (щодо спрощення процедури надання дозволів на спеціальне водокористування).

У пояснювальній записці до документу зазначається, що законопроект має на меті значне спрощення процедури видачі дозволів на спеціальне водокористування у разі використання підземних вод, а також усуває дублювання функцій та повноважень між двома центральними органами виконавчої влади.

Для досягнення цілі, законопроектом пропонується доповнити частину п’яту статті 49 Водного кодексу уточненням, яке встановлює, що завірені копії документів водокористувачів з метою отримання висновків щодо можливості видачі дозволів на спеціальне водокористування направляються до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері розвитку водного господарства, у разі використання поверхневих вод, тоді як у разі використання підземних вод направляти дані документи необхідно тільки до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр.

Ініціатори законопроекту запевняють, що його прийняття  призведе до суттєвої дерегуляції процедури надання дозволів на спеціальне водокористування у разі використання підземних вод, підвищить рівень прозорості у сфері дозвільної діяльності в частині надання дозволів на спеціальне водокористування, дозволить уникнути необґрунтованого дублювання функцій і повноважень між різними органами державної влади, а також знизить рівень корупційних ризиків у межах процедури надання дозволів на спеціальне водокористування.

Нагадаємо, парламентарям пропонують призупинити нарахування індексації на орендну плату для орендарів. Це, як зазначають ініціатори, сприятиме ефективному використанню орендованого майна та збереженню сталих орендних відносин.

 
Коментарі (0)