ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГБорги підприємств за газ «схудли» на сто мільйонів

Борги підприємств за газ «схудли» на сто мільйонів

Підприємства-боржники продовжують повертати «газові» борги «Нафтогазу». Зокрема, за тиждень сума прострочених платежів зменшилась більше, ніж на 100 млн грн.

Підприємства ТКЕ, ТЕЦ та прямі промислові споживачі скоротили заборгованість перед НАК «Нафтогаз України», в порівнянні з минулим тижнем, на 115 млн грн. (0,6%) – до 20,6 млрд грн. Про це повідомили у прес-службі «Нафтогазу».

«Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 70% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії — близько 23%, борг прямих промислових споживачів — близько 6%», - зазначають в «Нафтогазі».

Зокрема, підприємства ТКЕ та ТЕЦ заборгували НАКу за газ, використаний для виробництва теплової енергії  14,5 млрд грн, з них за 2015 р. — 2,1 млрд грн. За минулий тиждень заборгованість зменшилась на 72 млн грн (0,5%).

Підприємства ТЕЦ зменшили борги за газ, спожитий для виробництва електроенергії на 42 млн грн (0,9%). Заборгованість по цій категорії підприємств складає близько 4,8 млрд грн.

В порівнянні з минулим тижнем заборгованість прямих промислових споживачів зменшилась на 1,4 млн грн (0,1%) та складає майже 1,3 млрд грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, станом на 1 вересня 2015 року сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК «Нафтогаз України» складає близько 20,7 млрд грн. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість зменшилась на 208 млн грн (1%).

 
Коментарі (0)