ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаБез гарячої води в Києві залишається 3,5 тис будинків

Без гарячої води в Києві залишається 3,5 тис будинків

Київенерго скаржиться на нестачу матеріалів через блокування банківських рахунків, що в свою чергу уповільнює ліквідацію пошкоджень на тепломережі

У Києві внаслідок пошкоджень, планових ремонтів та гідравлічних випробувань тепломереж тимчасово без гарячого водопостачання залишаються 3489 споживачів.

За минулу добу усунуто 41 пошкодження, що дозволило відновити гаряче водопостачання 205 споживачам.

Оперативне усунення пошкоджень та відновлення гарячого водопостачання ускладнюється нестачею матеріалів та палива внаслідок блокування рахунків компанії через штрафні санкції за вже сплачені газові борги.

Нагадаємо, що у зв'язку з критичною ситуацією у вітчизняній теплоенергетиці, до якої призвели неврегульовані взаємовідносин теплових підприємств з газопостачальником, зокрема в питаннях погашення штрафних санкцій за газові борги, які виникли у тепловиків через борги клієнтів та несвоєчасної компенсації різниці в тарифах з боку держави, Верховна Рада України прийняла Закон про реструктуризацію заборгованості теплокомуненерго. Зараз він знаходиться на розгляді у Президента України.

На час прийняття закону постачальники Київенерго почали відновлювати відвантаження необхідних матеріалів та обладнання для ремонтних робіт та підготовки Києва до опалювального сезону.

За повідомленням Київенерго, компанія намагається прискорити ліквідацію наслідків аварій тепломереж та відновлення гарячого водопостачання, а також надолужити процес підготовки міста до опалювального сезону.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
12 Серпня 2016 p. 16:11
Одним з пережитків соціалістичного режиму є регулярні відключення гарячого водопостачання у весняно-літній період, але чомусь теперішній олігархічний режим не бореться із цим рудиментом "совка", а навіть навпаки, посилює та поглиблює його. От би де показати перевагу капіталізма над соціалізмом, адже у нормальних країнах воду не відключають на декілька тижнів. А у нас за 25 років незалежності нічого у цьому плані не зроблено на краще. Натомість олігархічний режим руйнує пам"ятники, перейменовує вулиці, зупинки..., а кому це потрібно, крім самих олігархів?