ГоловнаНовини ЖКГЖитлоБезгосподарні будинки столиці можуть повернутися у комунальну власність

Безгосподарні будинки столиці можуть повернутися у комунальну власність

Безгосподарні будинки у Києві можуть бути повернуті у комунальну власність. Таку можливість по факту планує розглядати столична влада.

 Столична влада буде порушувати питання щодо можливості повернення в комунальну власність будинків, власники яких протягом певного періоду часу не проводять у них жодних робіт. Про це заявив голова КМДА Віталій Кличко, повідомляє прес-служба відомства.

“Якщо людина приватизувала будинок і він перебуває в аварійному стані, коли протягом певного часу в ньому не здійснюють жодних робіт, я вважаю, місто повинне мати можливість повернути цю будівлю в комунальну власність. Адже будинки, які стоять роками в аварійному стані, не тільки псують вигляд міста, а й створюють загрозу для людей" - зазначив він.

Як повідомлялося раніше, через обвал будинку по вул. Богдана Хмельницького у столиці перевірять всі будинки, котрі перебувають в аварійному стані.

Нагадаємо, 25 лютого, о 15:58 у Шевченківському районі Києва, у відселеному п'ятиповерховому будинку, під час розбирання внутрішньої стіни сталося обвалення перекриттів з п'ятого по перший поверх. Мер Києва Віталій Кличко заявив, щоремонтні роботи в будинку велися з порушеннями.

За фактом обвалу вже відкрито кримінальну справу за ч. 2 ст. 271 (порушення вимог законодавства про охорону праці).

 
Коментарі (0)