ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняБезкоштовні газові лічильники для населення обійдуться в 3-5 млрд грн

Безкоштовні газові лічильники для населення обійдуться в 3-5 млрд грн

В Україні з 2023 року споживачі природного газу, які використовують його виключно для приготування їжі, можуть бути відключені від послуги в разі відмови від безкоштовної установки лічильника

 

В Україні з 2023 року споживачі природного газу, які використовують його виключно для приготування їжі, можуть бути відключені від послуги в разі відмови від безкоштовної установки лічильника.

Провести роботи можуть газорозподільні компанії за рахунок частини своєї виручки - Нацкомісія, що регулює сфери енергетики і ЖКГ (НКРЕКУ), закладає в тарифи операторів ГРС кошти на планові роботи по установці лічильників. Наприклад, на цей рік для компанії "Київгаз" комісії передбачила 186,6 млн грн на дані роботи.

Однак для того, щоб забезпечити всіх українських споживачів приладами обліку витрат палива, потрібна набагато більш значна сума. Як пояснили UBR.ua в прес-службі "Регіональної газової компанії" (РГК), яка під своїм брендом об'єднує 20 підприємств, в залежності від вартості лічильника на програму їх установки необхідно витратити від 3 до 5 млрд грн.

"Питання лічильників - це завжди питання до НКРЕКУ. Закладуть вони близько 3 млрд грн в нинішніх цінах в тариф на розподіл для установки мільйона лічильників?", - зауважив нам глава прес-служби "РГК" Данило Нестеров.

Відзначимо, що в "РГК" не погоджуються з оцінками Міністерства енергетики щодо загальної кількості домогосподарств, які отримують "блакитне паливо" тільки для плити і при цьому не мають систем обліку - у відомстві називають цифру 2,15 млн. Данило Нестеров вважає, що це завищена оцінка.

 

 

 
Коментарі (0)