ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаБезіменне родовище газу заставляють платформами

Безіменне родовище газу заставляють платформами

Проектом освоєння Одеського і Безіменного родовищ газу передбачено будівництво і установка чотирьох платформ (блок-кондукторів).

У рамках облаштування Одеського і Безіменного родовищ Державне акціонерне товариство «Чорноморнафтогаз» веде будівництво нової платформи БК-4 для установки на Безіменному родовищі газу.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі АК «Чорноморнафтогаз».

Роботи ведуться на базі буріння і облаштування компанії в кримському селищі Чорноморське. Загальна вага платформи (блок-кондуктора) складе більше 1000 тонн, а висота - 58 метрів. Конструкція буде складатися з трьох частин: опорного блоку, проміжної секції і верхньої будови, які виведуть після закінчення будівництва в море за 155 кілометрів від берега і встановлять на точці при глибині моря близько 40 метрів, зміцнивши основу палями.
У роботах беруть участь 80 осіб і до 10 одиниць вантажопідйомної і кранової техніки.

Нагадаємо, всього проектом освоєння Одеського і Безіменного родовищ газу передбачено будівництво і установка чотирьох платформ (блок-кондукторів), одна з яких (БК-1) вже побудована, встановлена і на неї веде роботи високотехнологічна СПБУ «Петро Годованець». Наступну (БК-4) планують завершити і встановити на Безіменному родовищі восени цього року. Решта (БК-2, будівництво якої почалося, і БК-3) - до кінця року. Таким чином, з'являться нові майданчики для прискорених робіт з освоєння родовищ для самопідйомних плавучих бурових установок, у тому числі другий високотехнологічної СПБУ «Незалежності». Вона почне роботи в четвертому кварталі 2012 року.

 
Коментарі (0)