ГоловнаПослугиФінансування ЖКГБезпека та захист: вакцинація в Києві на Позняках

Безпека та захист: вакцинація в Києві на Позняках

Вакцинація — це найбільш дієвий спосіб захиститися від важких інфекційних захворювань, ускладнення після яких можуть мати серйозні наслідки. Таким способом проходить імунізація населення, що дозволяє запобігти пандеміям. Не всі люди можуть бути вакцинован

Вакцинація — це найбільш дієвий спосіб захиститися від важких інфекційних захворювань, ускладнення після яких можуть мати серйозні наслідки. Таким способом проходить імунізація населення, що дозволяє запобігти пандеміям. Не всі люди можуть бути вакциновані. В цю групу входять серйозно хворі пацієнти, які стають залежними від тих, кому щеплення не протипоказані. Щоб зберегти своє, здоров’я дітей та інших людей, варто записатися на вакцинацію. На Позняках таку послугу, наприклад, пропонує клініка «Візіум». Вакцинація тут проводиться після діагностики ти виключення протипоказань.

Що таке вакцинація

 

Вакцинація — введення антигенного матеріалу в організм з метою вироблення імунітету на збудник хвороби. Після проведення щеплення імунна система починає виробляти антитіла проти цільового захворювання, навчаючись визначати і реагувати на нього у разі потенційного контакту у майбутньому. В процесі використовуються живі, кон'югатні, інактивовані, токсоїдні та субодиничні вакцини.

Основна мета вакцинації — запобігти виникненню важких форм хвороб, уникнути ускладнень, зокрема тяжких пошкоджень органів, інвалідності чи навіть смерті, та зменшити ризик передачі інфекції іншим людям. Вона є одним з найефективніших інструментів контролю за інфекційними захворюваннями.

Коли та кому потрібно вакцинуватися

Багато хто переконаний, що щеплення потрібно робити тільки дітям. Дійсно, більшість з них передбачені для проведення в дитячому віці. Проте вакцинуватись треба і дорослим. Вакцини забезпечують захист у будь-якому віці. Звернутися до фахівців варто у наступних випадках: 

  • дитина досягла вказаного в календарі щеплень віку і потребує введення чергової дози вакцини;
  • немає впевненості у тому, що в дитинстві проведена вакцинація згідно з рекомендаціями Міністерства охорони здоров’я, або точно відомо, що це не так;
  • в майбутньому на пацієнта чекає поїздка в епідеміологічно небезпечні країни чи райони, зокрема Індію чи держави Африки;
  • підвищується рівень захворюваності в конкретному регіоні на якусь інфекційну хворобу, наприклад, грип, кір та ін.;
  • планується вагітність — фахівці в цьому випадку рекомендують зробити щеплення від грипу;
  • наступив час ревакцинації для дорослого.

Щоб сформувати імунітет, вакцинувати дитину потрібно з раннього віку, до того, як вона почне контактувати з іншими. 

Як підготуватись до вакцинації

 

Щеплення роблять в спеціальних медичних пунктах. Практично кожна приватна клініка у Києві пропонує подібні послуги. Так, у вище згаданому медичному центрі «Візіум» вакцинація проводиться в наступному порядку:

  1. Збирається анамнез. Лікар дізнається вік пацієнта, інформацію про попередні щеплення. Якщо не дотримані рекомендації по часу проведення вакцинації, розробляється індивідуальний графік.
  2. Проводиться діагностика. Важливо виключити протипоказання, серед яких хвороби крові, патології імунної системи та ін. Діагностичні процедури дозволяють виявляти запальні процеси в організмі, віруси, зниження імунітету. В таких випадках може виникнути неадекватна реакція організму. Крім того, антитіла можуть не виробитись, що приведе до розвитку захворювання.
  3. Проводиться вакцинація. Якщо після обстеження всі показники здоров'я пацієнта відповідають вимогам, лікар переходить до процедури введення вакцини, дотримуючись рекомендацій з дозування за схемою. Він спостерігає за станом пацієнта протягом певного часу, щоб вчасно виявити можливі реакції організму.

Кожна вакцинація — це крок до зміцнення імунної системи, захисту від потенційних ускладнень та підвищення загального рівня здоров'я суспільства.

Джерело: visium-clinic.com.ua

 
Коментарі (0)