ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГБезробіття в Україні - найвище за 30 років

Безробіття в Україні - найвище за 30 років

В Україні зараз найвищий рівень безробіття за всі роки Незалежності.

 

В Україні зараз найвищий рівень безробіття за всі роки Незалежності. Про це ГолосUA повідомив заслужений економіст України, доктор економічних наук Олексій Плотніков.

«Заяви НБУ про те, що економічна криза в Україні завершилася, є політично заангажованими. Відновлювальне зростання економіки почався з другого кварталу. Однак, це зростання не є заслугою уряду і влади. Потрібно дивитися на параметри зовнішнього ринку. Це стосується цін на хімію, металургію і сільгосппродукцію. Ці фактори допомагають отримати нам зростання ВВП у другому і третьому кварталі. Повторюся, що це не заслуги уряду. Це кон'юнктура світових ринків », - сказав О. Плотніков.

За його словами, в Україні зараз найвищий рівень безробіття за всі роки Незалежності.

«Влада виявилася не готовою до пандемії. Реальних успіхів уряду щодо зростання економіки немає. Зате в Україні зараз найвищий рівень безробіття за всі роки Незалежності. Тому економічна криза в Україні не завершилася », - уточнив О. Плотніков.

За прогнозом економіста, зростання ВВП в кінці 2021 року становитиме понад 2%. Інфляція буде перебувати на рівні 10%.

«Якщо порівнювати зростання інфляції із зростанням зарплат, пенсій і по гривневих депозитах в банках, то виходить, що інфляція в цьому році з'їдає все. Тобто інфляція доб'є все те, що не змогла добити влада », - резюмував О. Плотніков.

 

 

 
Коментарі (0)