ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаБезвихідь не змусить купувати Україну вугілля у терористів

Безвихідь не змусить купувати Україну вугілля у терористів

Після відмови ПАР постачати вугілля в Україну, у держави лишилося два варіанти: купувати тверде паливо в Росії чи у так званих ЛНР і ДНР. Однак Київ на це не згодний, більше того ініціюватиме введення пакету санкцій проти РФ.

Уряд виключає закупівлю вугілля в так званих Луганської та Донецької народних республік. Про це заявив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк в ефірі програми «Шустер-Live» на Першому національному каналі, - повідомляє «УНІАН».

«Після того, як правоохоронні органи на весь світ заявили, правда потім не довели, що перевіряють закупівлю вугілля, росіяни відразу потерли руки, тому що ПАР відмовилася постачати вугілля. І у нас зараз два варіанти: або в Росії купувати, або купувати у «ЛНР» і «ДНР». Хто нас буде вважати нормальними і адекватними людьми, якщо ми дамо команду купувати вугілля у «ЛНР» і «ДНР»? Це злочин, це фінансування тероризму. Ми усвідомлюємо, що це вугілля дешевше, але вони на ці гроші купують зброю і стріляють наших хлопців», - сказав пан Яценюк.

У той же час Прем'єр відзначив, що на сьогодні бюджетних грошей на закупівлю вугілля в Росії українська влада не виділяєть, але окремі приватні компанії почали купувати там вугілля. Тому глава уряду вважає за необхідне, щоб Рада національної безпеки і оборони України розглянула питання введення в дію пакету санкцій проти РФ.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Південна Африканська Республіка більше не буде поставляти вугілля в Україну. Тамтешній постачальник відмовився від подальшого співробітництва з українською стороною, боячись за свою репутацію через перевірки Генпрокуратури.

 
Коментарі (0)