ГоловнаПослугиФінансування ЖКГБітумна мастика та її технічні характеристики, застосування, переваги

Бітумна мастика та її технічні характеристики, застосування, переваги

Названий будівельний матеріал – це полімерна суміш, яка складається з основи – бітуму та додаткових компонентів – модифікаторів. В основному бітумна мастика застосовується для захисту різних поверхонь від негативного впливу вологи.

Названий будівельний матеріал – це полімерна суміш, яка складається з основи – бітуму та додаткових компонентів – модифікаторів. В основному бітумна мастика застосовується для захисту різних поверхонь від негативного впливу вологи. Її використовують на конструкціях, ділянках, будівлях, резервуарах, які тривалий час контактують з водою. Мастика бітумна гідроізоляційна ефективна у захисті покрівлі, фундаменту, міжпанельних швів. Поверхня стає довговічною. 

Різновиди будівельного матеріалу

Мастика з бітуму буває кількох різновидів: 

  1. Холодного застосування. Має однорідний склад. Перед початком робіт змішується з розчинником. Матеріал потрібно швидко використати, бо після висихання він втрачає властивості і непридатний для зберігання. Продукція окремих виробників вимагає додаткового розігріву до 30–40 °C.
  2. Гарячого застосування. Вимагає майстерності у нанесенні, тому не рекомендується для будівельників-початківців. Перед використанням бітумна мастика нагрівається до 150–180 °C. 
  3. Рідка мастика. Найекологічніший з усіх представлених варіантів. Вона безпечно та легко наноситься. До складу суміші входять безпечні для людини та навколишнього середовища компоненти. 

 

бітумна мастика

 

За складом розрізняють традиційну, а також бітумно-полімерну, бітумно-емульсійну та бітумно-каучукову мастику. 

Чому варто придбати бітумну мастику: п’ять її переваг

Основна властивість цього будівельного матеріалу – запобігання проникненню вологи. Завдяки непористій структурі суміш не змочується водою. Мастика бітумна, ціна якої доступна, добре зчіплюється з різноманітними матеріалами: бетоном, металом, деревом тощо. Вона еластична, зносостійка, міцна. Після нанесення матеріал однорідно розподіляється поверхнею. У мастики бактерицидні та антисептичні властивості. Їй не шкодять високі температури. Завдяки таким характеристикам матеріал успішно застосовується у різноманітних сферах. Бітумна мастика для даху захищає від протікань. Сумішшю обробляють трубопроводи, металеві вироби, інші поверхні, які контактують із ґрунтом. 

Де купити бітумну мастику

Інтернет-магазин будівельних матеріалів «СМ Цитадель» пропонує недорого замовити суміші з бітуму для широкого використання, вартість яких доступна. На сайті можна дешево купити вироби відомих брендів IZOHAN, NEXLER та інших з доставленням по Львову та всій Україні. Ціна продукції вигідна.

 
Коментарі (0)