ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГБюджет за 2017 рік одержить на 137 мільярдів більше податків, ніж торік

Бюджет за 2017 рік одержить на 137 мільярдів більше податків, ніж торік

ВДФС очікують, що за результатами року до загального фонду державного бюджету надійде 749.8 млрд грн.

ВДФС очікують, що за результатами року до загального фонду державного бюджету надійде 749.8 млрд грн.

За підсумками 2017 року до загального фонду державного бюджету надійде 749.8 млрд грн, що на понад 137 млрд грн більше минулорічного показника збору платежів.

Про це розповів в.о. голови ДФС Мирослав Продан, повідомляє Укрінформ з посиланням на Державну фіскальну службу.

"Завдяки добровільності сплати податків суб’єктів господарювання, показник якої сьогодні складає 95%, зросли надходження до бюджетів. Так, зокрема, очікується, що за результатами року до загального фонду державного бюджету надійде 749.8 млрд грн, що на 0.8 млрд грн більше запланованого та на понад 137 млрд грн більше минулорічного показника збору платежів", - сказав очільник ДФС.

При цьому збільшення нарахувань відбулося виключно за рахунок детінізації економіки. Так, втричі зменшилась кількість платників, які декларували доходи на рівні видатків, і на 25% - кількість збиткових підприємств.

Також, за словами Продана, завдяки зростанню задекларованих сум податку на прибуток ДФС вдалося скоротити суми переплат. Так, з 20 млрд грн, які ДФС отримала у спадок з попередніх років, переплату з податку на прибуток скорочено до 14 млрд грн у ІV кварталі 2017 року.

«За рахунок нарахувань з податку на прибуток ми маємо можливість перекривати суми переплат попередніх періодів. Якщо така динаміка буде збережена й у наступному році, то до кінця 2018 року ми взагалі зведемо цю суму до нуля», – висловив прогноз Продан.

Крім того, очікувана сума митних платежів, яка за підсумками 2017 року має надійти до загального фонду держбюджету, - 303.8 млрд грн, що на 68.5 млрд грн більше 2016 року. Так, зокрема, у грудні (станом на 19-е число) середньоденні надходження митних платежів складають майже 1.5 млрд гривень. Зростання показника у порівнянні з відповідним періодом минулого року складає 29,5%.

Громадянський рух "Хвиля" об'єднує однодумців, які розглядають політику не як діяльність, спрямовану на розподіл багатств та почестей серед можновладців, а як процес який сприяє якісній розбудові держави. Більш детально про діяльність руху можно прочитати на сайті. Разом ми велика сила.

 
Коментарі (0)