ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГБюджетні установи платитимуть за енергопостачання на півроку вперед

Бюджетні установи платитимуть за енергопостачання на півроку вперед

Кабмін продовжив авансовий період для бюджетних установ на 5 місяців для підвищення рівня розрахунків за тепло та воду. Крім того, в уряді сподіваються, що таким чином об’єкти бюджетної сфери краще підготуються до зими.

Кабінет Міністрів збільшив бюджетним установам авансовий період розрахунків за енергопостачання та питне водопостачання з 1 місяця до 6. Відповідний проект постанови «Про внесення зміни до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 23 квітня 2014 р. № 117» затверджений сьогодні на засіданні Кабміну, передає прес-служба уряду.

Таким чином чиновники сподіваються покращити стан розрахунків у між опалювальний період. Адже, як зазначають в Кабміні, в цей час споживання тепла та його оплата  значно менші, ніж в опалювальний період.

«Отримання попередньої оплати за такий період, сприятиме внесенню авансових платежів за природний газ та електроенергію теплопостачальними організаціями та підприємствами водопровідно-каналізаційного господарства», - йдеться в повідомленні.

Крім того у Кабміні вважають, що це дасть змогу бюджетним установам своєчасно розрахуватись за спожиті енергоресурси та належно підготуватись до опалювального періоду.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, очільник уряду заявив, що готовий нести відповідальність за «газові» тарифи. Окрім того, Прем’єр пообіцяв звітувати перед громадськістю щодо цін на паливо.

 
Коментарі (0)