ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГБюджетним установам уріжуть тарифи на опалення

Бюджетним установам уріжуть тарифи на опалення

Тарифи на тепло і гарячу воду для бюджетних установ будуть знижені на 25%. Посадовці пояснюють такі зміни зменшенням закупівельних цін блакитного палива у Росії.

Домовленості з Російською Федерацією сприятимуть зниженню ціни на газ для підприємств бюджетної сфери на 25%. Про це сказав Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул під час брифінгу після засідання Ради регіонів, - повідомляє прес-служба Глави держави.

«Завдяки домовленостям Президента про зниження ціни на газ зараз проводитися перерахунок тарифів для підприємств теплокомуненерго на тепло і гарячу воду для бюджетних установ. В середньому це буде зниження на 25%. Це досить великий ресурс», - сказав Віце-прем'єр.

За його словами, цей додатковий ресурс місцеві громади зможуть використовувати для соціально-економічного розвитку.

«Президент чітко сказав, що ті можливості, які дало зниження цін на газ для України, дають новий інвестиційний ресурс. Для промисловості ціна на газ буде знижуватися поступово, тому що є ще газ, закачаний у газосховища за старою ціною», - сказав Олександр Вілкул.

Крім того, він уточнив, що на сьогодні ціна для підприємств теплокомуненерго, які забезпечують опалення для населення, становить 1309 грн і дотується державою.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, ціну на газ для промисловості зменшать до майже 286 доларів за тисячу кубометрів до кінця наступного року. Про це заявив Прем'єр-міністр Микола Азаров під час телемосту із промисловцями найбільших підприємств чотирьох областей.

 
Коментарі (0)