ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГ«Блакитне» паливо вдарить по кишенях українців

«Блакитне» паливо вдарить по кишенях українців

Від сьогодні українці більше платитимуть за спожитий газ. Вступає в дію постанова НКРЕ щодо підвищення тарифів на газ для населення.

Від сьогодні ціни на газ для населення зростуть більш ніж у півтора раза. Це закріплено у постанові Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики.

Зокрема, підвищення ціни на газ очікується на таких умовах: у разі споживання до 2,5 тис. куб. м на місяць ціну буде встановлено на рівні 1,1 грн за тис. куб. м, у разі споживання до 6 тис. куб. м – 1,97 грн, при більшому обсязі – 4,01 грн.

Окрім того, зазначається, що відсутність лічильника збільшує вартість «блакитного» палива на 10%.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Кабінет Міністрів визначив рекомендований графік збільшення цін на природний газ для населення, загальний розмір якого за підсумками трьох найближчих років становитиме 101,6%.

Згідно з цим документом, Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, рекомендовано підвищити ціни на газ на 40% з 1 травня 2015 року, на 20% - з 1 травня 2016 року і на 20% - з травня 2017 року.

Таким чином уряд хоче виконати одну з головних вимог МВФ, необхідних для отримання стабілізаційного кредиту - приведення цін на газ для населення до економічно обґрунтованого рівня.

 
Коментарі (0)