ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГБлизько 11 тис. боржників Харківщини залишаться без субсидій

Близько 11 тис. боржників Харківщини залишаться без субсидій

Понад 11 тис. споживачів - субсидіантів в Харківській області мають заборгованість за спожитий газ.

Понад 11 тис. споживачів - субсидіантів в Харківській області мають заборгованість за спожитий газ.

У Харківській області 11,2 тисяч одержувачів державних субсидій можуть залишатися без державної допомоги через борги за газ.

Про це повідомляє БізнесЦензор з посиланням на прес-службу компанії-постачальника газу "Харківгаз Збут".

"Станом на 1 травня 11,2 тис. споживачі-субсидіанти в Харківській області мають заборгованість за спожитий газ. Згідно з нормами закону, за наявності боргів надання державної допомоги - субсидії припиняється", - повідомляє компанія.

Компанія направила в управління з питань соціального захисту населення перелік субсидіантів, які станом на 1 травня заборгували за спожитий газ. Боржниками виявилися близько 11,2 тис. сімей Харкова та області.

"Надалі управліннями з питань соціального захисту буде вирішуватися питання про позбавлення субсидіантів державної допомоги до сплати ними існуючої заборгованості. У більшості випадків заборгованість виникла, коли споживачі використали газу більше соціальної норми, на яку поширюється субсидія, і за перевитрату не сплатили в повному обсязі. Споживач повинен сплатити самостійно за обсяги газу, використані перевищивши соціальні нормативи.", - повідомляє компанія.

"Харківгаз Збут" звертає увагу своїх клієнтів на те, що субсидія поширюється тільки на обсяг газу, використаний в рамках соціального нормативу.

"Також, за рішенням уряду, з 1 травня споживачі газу повинні оплачувати обов'язковий платіж, який визначається при оформленні субсидії. Оплата цього платежу здійснюється щомісяця і не залежить від розміру коштів на особовому рахунку", - зазначила начальник відділу розрахунків "Харківгаз Збуту" Тетяна Харченко .

Крім необхідності щомісячної оплати обов'язкового платежу, Кабінетом міністрів України визначено терміни для розрахунку субсидії на опалення житла та зменшені соціальні нормативи використання газу на індивідуальне опалення.

"Таким чином, житлова субсидія на опалювальний сезон розраховується з 16 жовтня по 15 квітня включно. Раніше державна допомога нараховувалася з 1 жовтня і до закінчення опалювального сезону. Соціальні нормативи використання газу на опалення житла для жителів Харківщини складають: 5,17 м куб. На метр площі для 1-2 поверхових будинків, 3,77 м куб. - для будинків від 3-х і більше поверхів ", - повідомляє компанія.

З огляду на рішення уряду, "Харківгаз Збут" просить своїх клієнтів щомісячно контролювати витрату палива і не накопичувати борги.

 

 
Коментарі (0)