ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГБлизько 15% субсидіантів повинні звернутися за переоформленням субсидій - Мінсоцполітики

Близько 15% субсидіантів повинні звернутися за переоформленням субсидій - Мінсоцполітики

Близько 15% отримують субсидії громадян повинні будуть звернутися в органи соцзахисту за переоформленням субсидій у зв'язку з введенням нових правил, але переважній більшості держдопомогу буде перепризначено в автоматичному режимі
Близько 15% отримують субсидії громадян повинні будуть звернутися в органи соцзахисту за переоформленням субсидій у зв'язку з введенням нових правил, однак переважна більшість державна допомога буде перепризначено в автоматичному режимі, повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики України.
 
"Всі, хто потребує допомоги від держави, будуть і далі її отримувати. Переважній більшості громадян субсидії на наступний опалювальний сезон будуть змінені автоматично. Звернутися до органів соцзахисту треба лише окремим категоріям громадян, які підпадають під нові критерії, які введені для підчищення адресності субсидій і запобігання поширених зловживань. Наприклад, сім'я купила автомобіль віком менше 5 років. До останнього часу така покупка не була критерієм для призначення або скасування субсидії. Ті перь треба внести це в декларацію і подати до органів соціального захисту нову заяву ", - заявляє директор Департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко.
 
За попередніми розрахунками, кількість людей, яким може знадобитися звернення до органів соцзахисту, становить близько 15-20% всіх одержувачів субсидій.
 
"Цим людям просто треба звернутися в органи соцзахисту і подати пакет документів - заяву та декларацію - щоб визначити право на субсидію. Тим, у кого стану не змінюються, хто нічого не купував, і в складі сімей немає працездатних осіб, які декларують відсутність доходу, - право на субсидію збережеться автоматично. Їм звертатися до органів соцзахисту, повторюю, не потрібно", - заявив представник Мінсоцполітики.

У Мінсоцполітики нагадують, що вже в наступному опалювальному сезоні субсидії будуть надаватися "живими грошима", тобто їх одержувачі зможуть залишати собі зекономлені в результаті розважливого споживання кошти, таким чином, монетизація стане додатковим стимулом для енергоефективності. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
01 Травня 2018 p. 18:20
Нічого не сказано про тих працівників, які позбавлені засобів існування по незалежним від них причинам, з ініціативи держави. Їм так і буде штучно приписуватись "віртуальний" дохід?