ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2024-2025Білій Церкві загрожує комунальна катастрофа

Білій Церкві загрожує комунальна катастрофа

Біла Церква може стати другим Алчевськом. Сумні перспективи малюють перед містом через зупинку теплопостачання одного з житлових масивів. Наразі близько 40 тисяч білоцерківців без опалення та гарячої води.

Близько 40 тисяч мешканців Білої Церкви (Київська область) залишилися без опалення та гарячої води. Про це повідомляє прес-служба ПАТ «Київводоканал».

Зокрема, у повідомленні зазначається, що  «Білоцерківська Теплоелектроцентраль» обмежила теплопостачання житлового масиву Леваневського.

На переконання столичних фахівців, такі дії енергетиків можуть загрожувати місту комунальною катастрофою.

«Магістраль, яка знаходиться в аварійному стані, такі температурні коливання теплоносія може не витримати, що призведе до руйнівних наслідків та може повторити комунальну катастрофу Алчевська» - підкреслюється у повідомленні.

Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше мешканці Білої Церкви пікетували міську раду. Люди протестували проти передачі тепломережі з комунальної власності у приватну з правом концесії на 30 років. Білоцерківці бояться, що після того, як тепломережу віддадуть у концесію, приватна компанія відразу підніме ціни на тепло. Кажуть, такий досвід у міста вже був.

 
Коментарі (0)