ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаБілорусь почала імпорт електроенергії з України

Білорусь почала імпорт електроенергії з України

Білорусь після багаторічної перерви відновила імпорт електроенергії з України

Білорусь після багаторічної перерви відновила імпорт електроенергії з України. Про це сьогодні, 22 липня, повідомила прес-секретар Міненерго республіки Ольга Козлович.

«Факт підтверджую. Йдеться про взаємовигідну співпрацю на паритетній основі, коли при технічної можливості та економічної доцільності здійснюються взаємовигідні поставки електроенергії в рамках енергосистем наших країн», - сказала вона.

Раніше про відновлення експорту електроенергії в Білорусії повідомили в прес-службі українського «Енергоатому».

«Опівночі розпочався експорт виробленої на українських АЕС електроенергії в Білорусь. Туди спрямований реалізований "Енергоатомом" на майданчику Української енергетичної біржі обсяг - 12 тис. МВт.год електроенергії базового навантаження з поставкою в період з 22 по 31 липня 2020 року середньозваженою ціною 948 гривень / МВт.год», - говорилося в повідомленні від 22 липня.

При цьому повідомлялося, що вказаний обсяг електроенергії 17 липня на аукціоні придбало ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України». За словами глави «Нафтогазу» Максима Рабиновича, куплену електроенергію планується експортувати в напрямку Білорусі.

 

 
Коментарі (0)