ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаБілорусь відновила постачання електроенергії в Україну

Білорусь відновила постачання електроенергії в Україну

Білоруська електроенергія почала надходити в українську енергосистему 6 листопада. Відповідно до підписаного контракту, поставки будуть здійснюватися протягом листопада
Білорусь відновила постачання електроенергії в Україну, які здійснюватимуться протягом листопада. Постачання електроенергії почалось у суботу, 6 листопада 20221 року, про це повідомила пресслужба Міненерго Білорусі.
 
“Білоруська електроенергія почала надходити в українську енергосистему 6 листопада. Відповідно до підписаного контракту, поставки будуть здійснюватися протягом листопада”, — говорться в повідомленні.
 
Графік поставок сформований білоруською стороною з урахуванням наявних технічних можливостей: режимів роботи енергосистеми і потужностей генеруючого обладнання.
 
Нагадаємо, 2 листопада, Білорусь вже розпочинала постачання електроенергії до енергосистеми України потужністю 500 мегаватів. Це відбулось у рамках договору про надання аварійної допомоги.
 
Тоді у Білорусі повідомили, що постачання здійснюються на запит української сторони. Вони розпочалися у вівторок, 2 листопада, з 14:00 та триватимуть до 21:00.
 
У Міненерго Білорусі також наголосили, що не йдеться про довгострокові комерційні контракти, окрім тих, які уклали раніше.
 

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль наголошував, що заборона на імпорт електроенергії з Білорусі вже не діє. І, якщо буде така потреба через погодні умови, то Україна купуватиме електроенергії в країни-сусідки. 

 
Коментарі (0)