ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаБілорусь відновила постачання електроенергії в Україну

Білорусь відновила постачання електроенергії в Україну

Вчора, 21 листопада, Білорусь відновила постачання електроенергії в Україну. Перед цим був відключений від мережі через спрацювання системи автоматичного захисту енергоблок № 1 БелАЕС.
Вчора, 21 листопада, Білорусь відновила постачання електроенергії в Україну, про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики Білорусі.
 
“Білорусь з 21 листопада відновила постачання електроенергії в Україну. Експорт здійснюється відповідно до підписаного на листопад контракту”, — йдеться в повідомленні.
 
Раніше повідомлялось, що імпорт електроенергії з Білорусі після припинення постачання на 18-20 листопада планується на 21 листопада.
 
Напередодні Міненерго Білорусі повідомило, що республіка з 18 листопада припинить нещодавно відновлені постачання електроенергії в Україну.
 
Перед цим був відключений від мережі через спрацювання системи автоматичного захисту енергоблок № 1 БелАЕС.
 
Тож, 19 листопада о 14:04 він був ввімкнений у мережу.
 

Імпорт електроенергії в Україну з Білорусі після відмови НКРЕКП продовжувати з 1 листопада заборону відновився 6 листопада з 5 МВт щогодини, 7 листопада поставлено по 15 МВт на 4 години, 8 листопада — 400 МВт щогодини. З 9 листопада е/е з Білорусі йде по 415 МВТ щогодини. Основним постачальником е/е називалася компанія “ТЕТ груп” Віталія Бутенка. 

 
Коментарі (0)