ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаБільша частина інвесторів у ВДЄ готують судові позови до держави Україна

Більша частина інвесторів у ВДЄ готують судові позови до держави Україна

Втрати держави від судових позовів інвесторів у відновлювану енергетику з приводу ретроспективного перегляду "зелених" тарифів можуть становити близько 25 млрд грн на рік
Втрати держави від судових позовів інвесторів у відновлювану енергетику з приводу ретроспективного перегляду "зелених" тарифів можуть становити близько 25 млрд грн на рік, вважає генеральний директор ТОВ "Тесла Енерго" Олег Грамотенко.
 
"Більше половини інвесторів у відновлювану енергетику вже зараз ведуть переговори з міжнародними юридичними компаніями щодо підготовки судових позовів до держави Україна, якщо не вдасться досягти розумного компромісу щодо зміни умов підтримки зеленої енергетики. Але, якщо позов до держави коштує близько EUR5-7 млн, то втрати держави можуть оцінюватися в 25 млрд грн на рік", - вважає Олег Грамотенко.
 
За його словами, процес переговорів інвесторів з урядом занадто затягнувся, а відновлювальна генерація вже третій місяць практично не отримує оплату за вироблену електроенергію.
 

У такій ситуації компанії ВДЕ вже зараз змушені скорочувати робочі місця, і якщо проблема неплатежів не буде вирішена найближчим часом, це загрожує подальшого ведення бізнесу і також може призвести до звернень власників об'єктів ВДЕ в суд з метою стягування коштів за вироблений ресурс. 

 
Коментарі (0)