ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГБільше 60% українців не в змозі оплатити комуналку

Більше 60% українців не в змозі оплатити комуналку

При цьому майже половина українців не підтримує ідею загальнонаціональних протестів.

За даними дослідження Соціологічної групи «Рейтинг», за останній рік у більш, ніж 60% українців погіршилося матеріальне становище. У 30% воно не змінилося, а лише у 6% - покращилася. При цьому, більшість сказали, що з працею оплачують рахунки за комунальні послуги.

- Абсолютна більшість (97% респондентів) відчувають на собі підвищення цін на продовольчі товари і послуги в цьому році, - сказано в прес-релізі соцгрупи "Рейтинг".

На думку респондентів, 65% вважає, що головною причиною такого низького соціального-економічного становища є непрофесіоналізм і корупція діючої влади.

- Якщо на Заході країни більшість вважає основною причиною бідності українців військові дії на Сході України, то на півдні і в східних регіонах більше відзначають корупцію у владі, нездатність Верховної Ради приймати закони і відсутність політичного компромісу між опозицією і владою, - заявив на презентації доповіді « економічна і політична ситуація в Україні очима громадян червень-2017 »в середу в Києві керівник соціологічної групи« Рейтинг »Олексій Антипович.

Половина опитаних українців, за даними експерта, підтримують ідею розпуску парламенту, перевибори в Раді і президента.

 

 
Коментарі (0)