ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняБільше половини «Північного потоку - 2» вже побудовано

Більше половини «Північного потоку - 2» вже побудовано

В "Газпромі" запевняють, що будівництво газопроводу укладається в певні проектом терміни

Російський газовий монополіст "Газпром" на 66,3% побудував газопровід "Північний потік - 2", за яким ОБСЄ прийняла резолюцію. Про це повідомила прес-служба російської компанії.

"Триває будівництво газопроводу" Північний потік - 2 ". До теперішнього часу по дну Балтійського моря укладено 1628 км газопроводу - 66,3% від його загальної протяжності", - йдеться в повідомленні.

При цьому заступник голови правління "Газпрому" Олег Аксютін сказав, що "Північний потік - 2" будується "в ті терміни, які були визначені проектом".

"Готовність морської частини складає близько 60%. Всі роботи, які велися по з'єднанню сухопутної частини і морської частини були виконані по німецькій стороні ще в минулому році. Там йде робота по створенню прийомної терміналу. Зараз такі роботи ведуться на нашій території, на російській. якраз ось на початку липня приступили до виконання цієї операції по протягуванню газопроводу, який з'єднає сухопутну і морську частину. Зараз роботи ведуться ", - додав Аксютін.

Як відомо, "Північний потік - 2" повинен пройти по Балтійському морю, з'єднавши постачальників в Росії з споживачами в Європі в обхід України, його протяжність складе більше 1,2 тис. Км. Передбачається, що пропускна здатність газопроводу складе 55 млрд куб. м газу в рік. Завершення будівництва газопроводу "Північний потік - 2" заплановано на другу половину 2020 року, хоча раніше очікувалося, що "труба" запрацює на початку 2020 року.

Запуск "Північного потоку - 2" дозволить Росії відмовитися від транзиту газу через Україну. При цьому в разі зупинки транзиту російського газу з 2020 року втрати для державного бюджету України перевищать 3 млрд доларів. Действуйющій контракт на транзит російського газу через територію України був укладений в 2009 році і закінчується в кінці 2019 го.

Українська сторона вже неодноразово заявляла, що не може прийняти вимогу Росії про продовження існуючого договору і відпрацьовує сценарії на випадок припинення транзиту з 2020 року.

 

 
Коментарі (0)