ГоловнаНовини ЖКГТранспортБільшість пасажирських вагонів Укрзалізниці не мають кондиціонерів

Більшість пасажирських вагонів Укрзалізниці не мають кондиціонерів

Більшість пасажирських вагонів ПАТ «Укрзалізниця» не обладнанні системами кондиціювання повітря, повідомляє прес-служба ПАТ «Укрзалізниця».
Більшість пасажирських вагонів ПАТ «Укрзалізниця» не обладнанні системами кондиціювання повітря, повідомляє прес-служба ПАТ «Укрзалізниця».
 
"62% пасажирських вагонів не обладнані системами кондиціонування повітря… Тому, зважаючи на аномальну спеку, можливий дискомфорт під час подорожі", - зазначають у «Укрзалізниці».
 
За інформацією УЗ, цього літа пасажирів обслуговують 3100 пасажирських вагони, з яких системою кондиціювання повітря обладнано лише 38% - це 1168 вагонів.
 
"Майже в усіх плацкартних вагонах системи кондиціонування повітря не передбачені конструкційно", - уточнили у прес-службі.
 
Крім того, у відомстві наголосили, що за період незалежності України з держбюджету кошти на оновлення рухомого складу не виділялись.
 
Як поінформували в УЗ, за останні 25 років придбано 583 вагони - за гроші компанії. Зокрема, у цьому році буде закуплено 50 нових вагонів, а 153 – модернізовано капітально-відновлювальним ремонтом.
 
Всі модернізовані та придбані вагони вже обладнані системами кондиціонування повітря. Також заплановано не зменшувати темпи з оновлення пасажирського рухомого складу і в наступні кілька років – по 250-300 вагонів щорічно.

Також в "Укрзалізниці" повідомили, що можливі затримки пасажирських поїздів через застосування обмеження швидкості у зв’язку з перегрівом колій. "З початку серпня було застосовано близько 350 таких обмежень", - уточнили у прес-службі. 

 
Коментарі (0)