ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаБільшість українців планують скористатися безплатним обміном ламп розжарювання - Опитування

Більшість українців планують скористатися безплатним обміном ламп розжарювання - Опитування

Більшість українців (56%) планують скористатися можливістю безплатно замінити лампи розжарювання на більш економічні LED-лампи
Більшість українців (56%) планують скористатися можливістю безплатно замінити лампи розжарювання на більш економічні LED-лампи. Водночас 4,5% не стали б замінювати навіть безкоштовно, 7% не визначилися, такі данні опитування повідомив Центр Разумкова. 
 
Крім того, 32% респондентів відповіли, що у них в помешканні немає ламп розжарювання. 
 
Чим вищий рівень добробуту респондентів, тим частіше вони відповідають, що у них в помешканні немає ламп розжарювання. 
 
Відповідно, саме серед представників низькозабезпечених груп найбільше тих, хто висловлює готовність скористатися можливістю безплатно замінити лампи розжарювання на LED-лампи (62% серед тих, кому грошей не вистачає навіть на необхідні продукти, 63% серед тих, хто відповів, що грошей вистачає лише на продукти та на придбання необхідних недорогих речей), тоді як серед тих, хто живе забезпечено - 36%).
 
Нагадаємо, обмін ламп розжарювання на нові світлодіодні LED лампи буде проходити у відділеннях Укрпошти поетапно в усіх регіонах. З 16 січня програма почне працювати в режимі бета-тестування.
 
Після його завершення проект запуститься у звичайному режимі по всій території Україні.
 
Перша партія з 15 млн ламп надходитиме поступово впродовж декількох тижнів. В першу чергу через найбільший ефект економії будуть забезпечуватися обласні центри і великі міста. До кінця лютого лампочки мають надійти і до найменших сіл.
 
Покрокову інструкцію як обміняти лампи розжарювання на світлодіодні LED лампи можна знайти тут
 
Коментарі (0)