ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГБойові дії на сході країни розоряють «Укрзалізницю»

Бойові дії на сході країни розоряють «Укрзалізницю»

«Укрзалізниця» збиткує через ситуацію на сході країни. Протягом двох місяців ведення бойових дій залізниці завдано матеріальних збитків орієнтовно на 1,2 млрд грн через пошкодження мостів та колій.

Державна адміністрація залізничного транспорту в результаті дій терористів на сході країни отримала збиток в обсязі 1,2 млрд грн через пошкодження інфраструктури. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі відомства.

«У результаті бойових дій на Сході України впродовж травня-червня 2014 року підприємствам колійного господарства завдано матеріальних збитків орієнтовно на 1,2 млрд грн через пошкодження мостів та колій. За ці кошти можна було б здійснити реконструкцію із заміною нових елементів понад 200 км колії» - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у відомстві зазначили, що значну частину збитків завдано через підриви залізничних мостів, а саме: через річку Сіверський Донець перегону Рубіжна – Насвітевич,  міст перегону Машчермет – Шпичкине, мости парної та непарної колій через річку Сіверський Донець перегону Ямпіль – Сіверськ, шляхопровід на перегоні Оріхівська – Мала Токмачка. Ділянки колії, які були підірвані, сягали від 1,5 метра до понад 50 метрів.

«Також у результаті бойових дій сталися 43 випадки незаконного втручання у діяльність підприємств господарства електропостачання. Переважно були пошкоджені опори ліній контактної мережі та сама контактна мережа, силові трансформатори. Найбільшого впливу від бойових дій зазнали ділянки: Красний – Лиман, Луганськ, Слов’янськ, Іловайськ. На відновлення обладнання електропостачання знадобляться десятки мільйонів гривень» - додається у повідомленні.

Нагадаємо, загалом за 6 місяців 2014 року на залізницях України сталося 230 випадків незаконних втручань сторонніх осіб у діяльність залізниць, що на 101 випадок більше, ніж за аналогічний період минулого року. Внаслідок цього затримано 234 поїзди.

 
Коментарі (0)