ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняБойовики «нагородили» Луганщину «водяними» збитками

Бойовики «нагородили» Луганщину «водяними» збитками

Підприємства водоканалу у Луганській області терплять мільйонні збитки через відмову «ЛНР» платити за поставлену на окуповані території воду. Влада регіону просить уряд розробити механізм компенсації «водяних» збитків.

У Луганській області річні збитки водопостачальних комунальних підприємств  становлять майже 360 млн грн. Причиною цього є відмова «ЛНР» оплачувати поставлену на окуповану територію воду. Про це повідомили у прес-службі голови Луганської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля.

«Перекрити воду в так звану ЛНР (де розташовані навчальні, лікувальні заклади, а також проживають мирні громадяни, які не мають відношення до терористів), значить спричинити там гуманітарну катастрофу. Водночас жодної копійки за спожиту на окупованих територіях воду Україна не отримує», - зауважується в повідомленні.

Крім цього, влада області звернулась до Кабміну з проханням розробити механізм компенсації підприємствам водоканалу за воду, яка постачається на окуповані території.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Євросоюз зачекає з відбудовою постраждалих від бойових дій території Луганської та Донецької областей. Таке рішення тамтешні чиновники аргументують відсутністю розуміння того, коли можна буде розпочати процес реконструкції.

 
Коментарі (0)