ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняБорг тепловиків перед «Нафтогазом» складає 27,4 млрд гривень

Борг тепловиків перед «Нафтогазом» складає 27,4 млрд гривень

Заборгованість контрагентів, які отримують газ від Нафтогазу на пільгових умовах (відповідно до положення про ПСО), склала 47,2 млрд грн (збільшення на 876 млн грн, або +1,9% за тиждень)
За тиждень підприємства ТЕЦ (виробництво електроенергії) зменшили борг на 122 млн грн (3,6%). Виробники тепла збільшили борг на 5 млн грн (0%), регіональні газозбутові підприємства – на 993 млн грн (5,3%), повідомляє прес-служба компанії.
 
Станом на 17 жовтня 2018 р. сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ перед НАК «Нафтогаз України» складає близько 27,4 млрд грн. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість зменшилась на 117 млн грн (0,4%).
 
Заборгованість регіональних газозбутових підприємств складає близько 19,8 млрд грн. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість збільшилась на 993 млн грн (5,3%). 
 
Зростання заборгованості ТКЕ, ТЕЦ та газозбутових підприємств протягом третього тижня місяця є типовим та пояснюється оформленням актів прийому-передачі обсягів газу, використаного у вересні 2018 року, а розрахунки населення за послуги з постачання теплової енергії у попередньому місяці здійснюються до 20-го числа поточного місяця.
 
Заборгованість промислових підприємств за минулий тиждень не змінилась та складає 2,8 млрд грн.
 

Нагадаэмо, згідно ухвали Господарського суду м. Києва від 10.10.18 стосовно укладання мирової угоди Комунальне підприємство виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) «Київтеплоенерго» стало і є правонаступником за борговими зобов’язаннями ПАТ «Київенерго» з оплати спожитих енергоносіїв (природного газу) на суму близько 2,4 млрд грн.  

 
Коментарі (0)