ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняБорг тепловиків перед «Нафтогазом» за тиждень збільшився на 12,1%

Борг тепловиків перед «Нафтогазом» за тиждень збільшився на 12,1%

Заборгованість контрагентів, які отримують газ від Нафтогазу на пільгових умовах (відповідно до положення про ПСО), склала 75,9 млрд грн (збільшення на 8,4 млрд грн, або +12,5% за тиждень)
За тиждень виробники тепла збільшили борг на 4,1 млрд грн (11,2%), регіональні газозбутові підприємства – на 3,3 млрд грн (13,4%), підприємства ТЕЦ (виробництво електроенергії) – на 1 млрд грн (17%), про це повідомила пресслужба компанії.
 
Станом на 17 березня 2020р. сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ перед НАК «Нафтогаз України» складає близько 47,9 млрд грн. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість збільшилась на 5,2 млрд грн (12,1%).
 
Заборгованість регіональних газозбутових підприємств складає близько 27,9 млрд грн. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість збільшилась на 3,3 млрд грн (13,4%).
 
Заборгованість промислових підприємств за минулий тиждень збільшилась на 36 млн грн (1%) та складає близько 3,5 млрд грн.
 
Заборгованість КП ВО Київради «Київтеплоенерго» за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень збільшилась на 1,4 млрд грн (48,5%). Сумарна заборгованість Київтеплоенерго складає близько 4,4 млрд грн.
 

Зростання заборгованості газозбутових підприємств протягом третього тижня місяця є типовим та пояснюється оформленням актів прийому-передачі обсягів газу, використаного у лютому 2020 року, а розрахунки населення за послуги з постачання газу та теплової енергії у попередньому місяці здійснюються до 20-го числа поточного місяця. 

 
Коментарі (0)