ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняБорг тепловиків перед «Нафтогазом» збільшилась на 80 млн грн

Борг тепловиків перед «Нафтогазом» збільшилась на 80 млн грн

Заборгованість контрагентів, які отримують газ від Нафтогазу на пільгових умовах (відповідно до положення про ПСО), склала 49,4 млрд грн (збільшення на 955 млн грн, або +2% за тиждень)
За тиждень підприємства ТЕЦ (виробництво електроенергії) зменшили борг на 29 млн грн (0,8%). Виробники тепла збільшили борг на 110 млн грн (0,4%), регіональні газозбутові підприємства – на 875 млн грн (4,4%), такі данні повідомляє прес-служба НАК «Нафтогаз України».
 
Станом на 18 вересня 2018 р. сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ перед НАК «Нафтогаз України» складає близько 28,9 млрд грн. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість збільшилась на 80 млн грн (0,3%).
 
Заборгованість регіональних газозбутових підприємств складає близько 20,5 млрд грн. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість збільшилась на 875 млн грн (4,4%). 
 
Зростання заборгованості ТКЕ, ТЕЦ та газозбутових підприємств протягом третього тижня місяця є типовим та пояснюється оформленням актів прийому-передачі обсягів газу, використаного у серпні 2018 року, а розрахунки населення за послуги з постачання теплової енергії у попередньому місяці здійснюються до 20-го числа поточного місяця.
 
Заборгованість промислових підприємств за минулий тиждень не змінилась та складає 2,8 млрд грн.
 

Заборгованість ПАТ Київенерго за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень зменшилась на 10 млн грн (0,3%). Сумарна заборгованість Київенерго складає близько 3,6 млрд грн.  

 
Коментарі (0)