ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняБорг тепловиків перед НАК «Нафтогаз України» збільшився на 1,6%

Борг тепловиків перед НАК «Нафтогаз України» збільшився на 1,6%

Заборгованість контрагентів, які отримують газ від Нафтогазу на пільгових умовах (відповідно до положення про ПСО), склала 63,6 млрд грн (збільшення на 1 197 млн грн, або 1,9% за тиждень)
За тиждень виробники тепла збільшили борг на 342 млн грн (1%), підприємства ТЕЦ (виробництво електроенергії) – на 278 млн грн (6,7%), регіональні газозбутові підприємства – на 577 млн грн (2,5%), про це повідомила прес-служба компанії.
 
Станом на 16 липня 2019 р. сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ перед НАК «Нафтогаз України» складає близько 39,9 млрд грн. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість збільшилась на 620 млн грн (1,6%).
 
Заборгованість регіональних газозбутових підприємств складає близько 23,6 млрд грн. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість збільшилась на 577 млн грн (2,5%). 
 
Заборгованість промислових підприємств за минулий тиждень зменшилась на 2 млн грн та складає близько 2,9 млрд грн. 
 
Заборгованість КП ВО Київради «Київтеплоенерго» за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень збільшилась на 374 млн грн (11,4%). Сумарна заборгованість Київтеплоенерго складає близько 3,6 млрд грн.
 

Зростання заборгованості ТКЕ, ТЕЦ та газозбутових підприємств протягом третього тижня місяця є типовим та пояснюється оформленням актів прийому-передачі обсягів газу, використаного у червні 2019 року, а розрахунки населення за послуги з постачання теплової енергії у попередньому місяці здійснюються до 20-го числа поточного місяця. 

 
Коментарі (0)