ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГБорг українців за комуналку зменшився на 2,8 млрд грн до 79,3 млрд гривень

Борг українців за комуналку зменшився на 2,8 млрд грн до 79,3 млрд гривень

Нарахування за житлово-комунальні послуги у березні, після різкого підвищення тарифів з початку року, сягнули 22,9 млрд грн, що на 46% більше у порівнянні з березнем минулого року.
Нарахування за житлово-комунальні послуги у березні, після різкого підвищення тарифів з початку року, сягнули 22,9 млрд грн, що на 46% більше у порівнянні з березнем минулого року. 
 
Такі дані повідомила пресслужба Державної служби статистики України.
 
У Держстаті розповіли, що у березні цього року українці виклали за житлово-комунальні послуги 26,9 млрд грн, переплативши таким чином нараховані суми і почавши погашати накопичені за попередні місяці борги. Так, за місяць борг за комуналку зменшився на 2,8 млрд грн, або на 3,4% - до 79,3 млрд грн.
 
Загалом на кінець березня 2021 року заборгованість населення зі сплати комуналки становила за:
 
постачання та розподіл природного газу - 30,2 млрд грн,
постачання теплової енергії та гарячої води – 28,7 млрд грн,
постачання та розподіл електричної енергії – 7,8 млрд грн,
централізоване водопостачання та водовідведення – 6,1 млрд грн,
управління багатоквартирним будинком – 5,4 млрд грн,
надання послуг із вивезення побутових відходів – 1,1 млрд грн.
 
Дані наведено без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.
 
Нагадаємо, борги населення України за житлово-комунальні послуги на кінець лютого 2021 року, другого місяця після підвищення тарифів, зросли до 82,1 млрд грн - на 1,1 млрд грн, або 1,36% за місяць.
 

Варто додати, що ще в грудні 2019 року Президент України Володимир Зеленський анонсував зниження тарифів для людей на майже 50%. 

 
Коментарі (0)