ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняБорги 16 тепловиків досі блокують опалювальний сезон в 11 населених пунктах

Борги 16 тепловиків досі блокують опалювальний сезон в 11 населених пунктах

Через критичні борги 16 виробників тепла досі повністю чи частково заблоковано старт опалювального сезону в 11 населених пунктах
Через критичні борги 16 виробників тепла досі повністю чи частково заблоковано старт опалювального сезону в 11 населених пунктах. Про це повідомила пресслужба НАК “Нафтогаз Україна”.
 
“Через критичні борги 16 виробників тепла досі повністю чи частково заблоковано старт опалювального сезону в 11 населених пунктах… Так, без тепла залишаються жителі населених пунктів у Дніпропетровській, Житомирській, Луганській, Одеській та Харківській областях”, - йдеться у повідомленні.
 
Зазначається, що “Нафтогаз” інформував ОДА та міські адміністрації про борги, а з липня публікував перелік боржників, яким за законом не може постачати газ у зв’язку з критичними боргами.
 
“За останні 4 місяці проблему критичних боргів вирішили 93 виробники тепла – перелік скоротився зі 109 критичних боржників (станом на 13 липня) до 16 (станом на 12 листопада)”, - вказано у повідомленні.
 
Повідомляється, що заборгованість існує на 16 підприємствах: у Кам’янському, Житомирі, Києві, Старобільську, Щасті, Іллічівську, чотирьох одеських компаніях, Рені, Хлібодарському, Харківській області та трьох підприємствах Харкова.
 
Нагадаємо, сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ перед НАК «Нафтогаз України» складає близько 43,1 млрд грн. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість зменшилась на 62 млн грн (0,1%).
 
Заборгованість регіональних газозбутових підприємств складає близько 23,6 млрд грн. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість збільшилась на 30 млн грн (0,1%).
 

Заборгованість промислових підприємств за минулий тиждень зменшилась на 4 млн грн (0,1%) та складає близько 3,6 млрд грн. 

 
Коментарі (0)