ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняБорги 16 тепловиків досі блокують початок опалювального сезону

Борги 16 тепловиків досі блокують початок опалювального сезону

Через критичні борги 16 виробників тепла досі повністю чи частково заблоковано старт опалювального сезону в 11 населених пунктах
Через критичні борги 16 виробників тепла досі повністю чи частково заблоковано старт опалювального сезону в 11 населених пунктах. Про це повідомила пресслужба НАК “Нафтогаз Україна”.
 
“Через критичні борги 16 виробників тепла досі повністю чи частково заблоковано старт опалювального сезону в 11 населених пунктах… Так, без тепла залишаються жителі населених пунктів у Дніпропетровській, Житомирській, Луганській, Одеській та Харківській областях”, - йдеться у повідомленні.
 
Зазначається, що “Нафтогаз” інформував ОДА та міські адміністрації про борги, а з липня публікував перелік боржників, яким за законом не може постачати газ у зв’язку з критичними боргами.
 
“За останні 4 місяці проблему критичних боргів вирішили 93 виробники тепла – перелік скоротився зі 109 критичних боржників (станом на 13 липня) до 16 (станом на 12 листопада)”, - вказано у повідомленні.
 
Повідомляється, що заборгованість існує на 16 підприємствах: у Кам’янському, Житомирі, Києві, Старобільську, Щасті, Іллічівську, чотирьох одеських компаніях, Рені, Хлібодарському, Харківській області та трьох підприємствах Харкова.
 
Нагадаємо, сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ перед НАК «Нафтогаз України» складає близько 43,1 млрд грн. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість зменшилась на 62 млн грн (0,1%).
 
Заборгованість регіональних газозбутових підприємств складає близько 23,6 млрд грн. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість збільшилась на 30 млн грн (0,1%).

Заборгованість промислових підприємств за минулий тиждень зменшилась на 4 млн грн (0,1%) та складає близько 3,6 млрд грн.  

 
Коментарі (0)