ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаБорги не дають розвиватись вітроенергетиці

Борги не дають розвиватись вітроенергетиці

Банки неохоче фінансують проєкти у альтернативну енергетику через наявні борги, повідомив директор компанії "Біоенергопродукт"

 

Банки неохоче фінансують проєкти у альтернативну енергетику через наявні борги, повідомив директор компанії "Біоенергопродукт"

Україні потрібно погасити борги в "зеленій" енергетиці для реалізації нових проєктів із будівництва вітротурбін, що забезпечить енергією тисячі людей. Про це заявив директор компанії "Біоенергопродукт" Владислав Авдєєнко в коментарі Oboz.ua.

"Унаслідок неплатежів "Гарантованого покупця" на сьогоднішній день нам винні більше ніж 30 млн грн із 2019 року. Ми вимушені були припинити співпрацю з ним щодо продажу електроенергії з вітру", – сказав Авдєєнко.

Він зазначив, що компанія планує побудувати 6 МВт вітроенергетики, але банки неохоче фінансують проєкти у поновну енергетику через наявні борги.

"Усі керівники банків мені пояснюють: "Вибач, ми не можемо тобі дати гроші не тому, що це невигідно, не тому, що це електроенергії не купують, а тому, що неплатежі", – сказав інвестор.

Авдєєнко зазначив, що п'ять вітрових електростанцій могли б забезпечити електроенергією громаду з населенням понад 20 тис. осіб. Директор компанії також наголосив, що для розвитку ринку поновної енергетики уряд має вирішити три головні проблеми: борги, дороговартісне та забюрократизоване під'єднання нових потужностей, а також наявність ввізного мита і ПДВ на закордонне енергетичне обладнання.

 

 

 
Коментарі (0)