ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняБорги підприємств перед «Нафтогазом» продовжують «рости»

Борги підприємств перед «Нафтогазом» продовжують «рости»

Борги підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промспоживачів перед «Нафтогазом» «перевалили» за 20 млрд грн. Найбільшим боржником є «Київенерго», який має віддати НАКу близько 3,5 млрд грн

Підприємства ТКЕ, ТЕЦ та прямі промислові споживачі за тиждень збільшили заборгованість перед НАК «Нафтогазом України» на 1,3 млрд грн. (6,15) – до 23 млрд грн.. Про це повідомили у прес-службі «Нафтогазу».

Зокрема, підприємства ТКЕ, ТЕЦ заборгували НАКу за газ, використаний для виробництва теплової енергії  близько 67% (15, 3 млрд грн), борг ТЕЦ за «блакитне» паливо, яке використовувалось для генерування електроенергії – 23% (5,4 млрд грн)від загальної суми. Найменший борг у прямих промислових споживачів – 10% (2,3 млрд грн).

«Зростання заборгованості ТКЕ та ТЕЦ протягом третього тижня місяця є типовим та пояснюється оформленням актів прийому-передачі обсягів газу, спожитого у квітні поточного року, а розрахунки населення за послуги з постачання теплової енергії у попередньому місяці здійснюються до 20-го числа поточного місяця», - пояснили у «Нафтогазі».

Найбільшим боржником залишається «Київенерго». Борг підприємства перед «Нафтогазом» становить 3,4 млрд грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в Україні поставили рекорд з максимально можливого закачування газу на добу. Якщо обсяги зберегти, то до літа у ПСГ може зберігатися 10 млрд кубометрів газу.

 
Коментарі (0)