ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаБорги приведуть до швидкого дефолту «зеленої» енергетики

Борги приведуть до швидкого дефолту «зеленої» енергетики

Головна проблема у відносинах держави і «зеленої» енергетикою - в непогашені борги

 

Головна проблема у відносинах держави і «зеленої» енергетикою - в непогашені борги. Інвестори прийшли до думки, що якщо Кабмін не турбуватиметься питанням погашення заборгованостей якомога швидше, то всій галузі загрожує дефолт. Вже з листопада інвестори почнуть подавати позови до міжнародних арбітражів.

Відомо також, що відносини «зеленої» енергетики з державою врегульовані спеціальним Меморандумом про взаєморозуміння між урядом та інвесторами і законом, який був прийнятий після його підписання. Тим часом як кажуть самі інвестори, ніяких рішень уряд у зв'язку з великими боргами не пропонує.

Єдиний шлях станом на зараз - випуск облігацій держпозики. Так кажуть багато експертів. Тоді уряд зможе виконати дані нею зобов'язання і погасити свої борги.

Раніше повідомлялося про те, що Кабмін буде розслідувати, чому зелена енергетика витісняє атомну.

Також ми писали, що «зелена енергетика» виходить в лідери з виробництва електроенергії. На початку березня 2020 року в Carbon Tracker Initiative повідомили, що більшість регіонів світу переходить на «зелені» електростанції, так як будувати їх виявилося вигідніше. За даними аналітичного відділу British Petroleum в 2019 році «зелені» джерела виробили більше електрики, ніж АЕС.

 

 

 
Коментарі (0)