ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГБорги за «комуналку» в Криму стрімко ростуть

Борги за «комуналку» в Криму стрімко ростуть

Борги громадян за житлово-комунальні послуги зростають. Найбільше жителі півострова заборгували за газ, централізоване опалення та гарячу воду.

У січні-березні в Криму споживачам житлово-комунальних послуг було нараховано до сплати 507 млн грн. Такі дані опублікувала прес-служба Головного управління статистики в Криму.

З боргів, найбільша частина (35%) припадає на газопостачання та 34% - на централізоване опалення і гаряче водопостачання. Населення оплатило 83% нарахованих сум. Найнижчий рівень оплати відзначений у населення Феодосії - 72% нарахованих сум. Загальна сума заборгованості населення на кінець березня склала 565 млн. грн.
 
Понад чверть загальної суми заборгованості за житлово-комунальні послуги накопичилася у жителів Сімферополя і 15% - у жителів Керчі. Крім того, заборгованість населення за спожиту електроенергію на кінець березня склала 475 млн. грн., з них п'яту частину складають борги жителів Сімферополя.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», борги населення Криму за ЖКП поставили під загрозу курортний сезон у Ялті. Місцева влада просить жителів міста швидше виплатити заборгованості.
 
Коментарі (0)