ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняБорги за російський газ розтануть через кілька місяців

Борги за російський газ розтануть через кілька місяців

Україна не заперечує збільшення заборгованості за російський газ з урахуванням січня поточного року, однак сподівається погасити борг протягом кількох місяців.

Україна сподівається погасити борг перед «Газпромом» протягом декількох місяців. Таку заяву зробив в.о. Міністра енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, - повідомляє УНН з посиланням на іноземні ЗМІ.

«Ми говоримо не про реструктуризацію, а про погашення нашого боргу. Я впевнений, що, як і в минулі роки, ми зможемо погасити наш борг і вирішити цю проблему», - наголосив він.

Пан Ставицький також уточнив, що Україні треба «кілька місяців», щоб погасити борг, і висловив вдячність «Газпрому» за те, що той «йде назустріч».

За його словами, розрахунок обсягу імпорту газу з Росії розробляється на 15 число кожного місяця, і на сьогодні точну цифру назвати неможливо.

«За приблизними оцінками, те, що було заявлено компанією «Газпром» - 3,3 мільярда доларів - так і є», - зазначив глава Едуард Ставицький.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у січні «Газпром» надав «Нафтогазу України» за попередніми даними 2,5 млрд куб. м газу на суму 658,4 млн дол. Таким чином загальний борг України за поставлене паливо становить 3,3 млрд дол.

 
Коментарі (0)