ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняБоржники «гасять» борги перед «Нафтогазом»

Боржники «гасять» борги перед «Нафтогазом»

Заборгованість підприємств-боржників перед «Нафтогазом» почала скорочуватись. Загалом, компанії виплатили 10% заборгованості перед НАК.

Заборгованість підприємств-боржників перед НАК «Нафтогаз» скоротилась на 10 %, що складає близько 2 млрд грн. В компанії пояснили, що це відбулося у зв’язку зі збільшенням КМУ граничних обсягів природного газу. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі підприємства.

««Нафтогаз» інформує, що станом на 27 травня 2014 року сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ і ТЕЦ перед підприємством складає 20, 2 мільярди гривень», – йдеться в повідомленні.
 
Сумарна прострочена заборгованість перед НАК «Нафтогаз України» підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, спожитий для виробництва теплової енергії складає 18,6 млрд. грн., з них за 2014 р. — 5,6 млрд. грн. 
 
Найбільша сумарна прострочена заборгованість за спожитий газ в цій категорії накопичена у підприємств ТКЕ і ТЕЦ м. Києва (2,6 млрд. грн.), Донецької (3,3 млрд. грн.), Дніпропетровської (2,7 млрд. грн.), Харківської (1,7 млрд. грн.), Луганської (0,9 млрд. грн.), Одеської (0,9 млрд. грн.) областей. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у Мінрегіоні заявили про економічно обумовлені тарифи на послуги теплопостачання. Тому у відомстві планують скасувати компенсації різниці в тарифах ТКЕ.
 
Коментарі (0)