ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаБританія виділить 5,8 млн євро на підтримку української енергосистеми

Британія виділить 5,8 млн євро на підтримку української енергосистеми

Великобританія виділяє перші 5,8 млн. доларів для Фонду енергетичної підтримки України.

 

 

Великобританія виділяє перші 5,8 млн. доларів для Фонду енергетичної підтримки України.

Міністр закордонних справ Великобританії Джеймс Клеверлі анонсував перший транш у рамках фінансування Фонду енергетичної підтримки України. Про це йдеться у повідомленні на сайті уряду Британії.

У понеділок, 14 листопада, Клеверлі має підписати угоду з міністром енергетики України Германом Галущенком та заступником директора секретаріату Енергетичного співтовариства Дірком Бушле про переведення перших 5 млн фунтів стерлінгів (5,8 млн дол.) з виділених Лондоном 10 мільйонів фунтів стерлінгів.

Ці кошти допоможуть з ремонтом критично важливої ​​енергетичної інфраструктури після російських атак, що продовжуються, а також відновить електропостачання домогосподарств і ключових об'єктів.

Наразі Великобританія є найбільшим донором Фонду енергетичної підтримки України.

Клеверлі додав, що Україна матиме подальшу підтримку від Великобританії, щоб зберегти світло по всій країні і відновити енергетичну інфраструктуру, пошкоджену російськими атаками.

“Уряд України заявив, що йому потрібне спеціалізоване енергетичне обладнання для ремонту критичної національної інфраструктури, і Великобританія постачає його на їхній запит... Нам потрібно, щоб усі партнери посилили свою підтримку та показали шляхи, що його спроби знищити Україну зустрінуть запеклий опір”, - Заявив Клеверлі.

 

 

 

 

 
Коментарі (0)