ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГБританії надасть фінансову допомогу на зміцнення енергетичної безпеки

Британії надасть фінансову допомогу на зміцнення енергетичної безпеки

Уряд Великої Британії планує надати Україні допомогу у розмірі 88 млн фунтів стерлінгів на зміцнення енергетичної безпеки
Уряд Великої Британії планує надати Україні допомогу у розмірі 88 млн фунтів стерлінгів на зміцнення енергетичної безпеки, повідомляє пресслужба британського уряду.
 
"Велика Британія бере активну участь у захисті верховенства права в Україні та боротьбі з корупцією, що зміцнило здатність країни протистояти зловмисному та антидемократичному впливу. Нове фінансування у розмірі 88 млн фунтів стерлінгів, зокрема з Фонду належного управління Великої Британії, про яке було оголошено сьогодні, підтримає цю роботу і допоможе зусиллям щодо зниження залежності України від постачання енергоресурсів із Росії", - зазначається в повідомленні.
 
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон наголосив на незмінній і непохитній підтримці Британією суверенітету України і нагадав, що подальше вторгнення Росії матиме серйозні гуманітарні наслідки.
 
"Як друг і демократичний партнер Велика Британія продовжить відстоювати суверенітет України перед тими, хто прагне його зруйнувати. Ми закликаємо Росію відступити та розпочати діалог, щоб знайти дипломатичне рішення та уникнути подальшого кровопролиття", - заявив Джонсон.
 
Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Європейський Союз оголосив, що має намір виділити Україні 1,2 млрд. євро в рамках нової програми "екстренної" макрофінансової допомоги. 
 
Коментарі (0)